Skip to main content
Home > Merken > KIJK

Over KIJK

KIJK bestaat al ruim 50 jaar en veel mensen zijn met het tijdschrift opgegroeid. Je had zelf een abonnement of je las het samen met je broer, zus, vader, oom, tante of de buren. Inmiddels is KIJK, net als veel van zijn lezers, volwassen geworden en uitgegroeid tot een inspirerende gids in de complexe, maar fascinerende wereld van de wetenschap en technologie. En in een tijd van social media, snelle feiten, ongefundeerde meningen en fake news, zijn betrouwbare, journalistieke artikelen belangrijker dan ooit.

KIJK verrast je met de nieuwste technologische ontwikkelingen of intrigeert je met verse wetenschappelijke inzichten. Niet alleen in het blad zelf, maar ook op onze website en social mediakanalen, en in de unieke specials over onder meer luchtvaart, complotten, en de Tweede Wereldoorlog.

Pijlers

Wetenschap, techniek.

Doelgroep

Ongeveer tachtig procent van onze lezers zijn mannen met een bovengemiddelde opleiding. Ze zijn doorgaans bèta-georiënteerd, maar op dat vlak niet per se deskundig. Toch lezen ze, door hun brede interesse en de behoefte om grip te krijgen op alles wat er om ons heen gebeurt, het blad meestal van voor tot achter door.

KIJK is toegankelijk maar diepgravend en geeft duiding. Wie KIJK leest, weet niet alleen precies wat er nú speelt, maar ook waarom dat zo is. En dat allemaal vanuit de vaste overtuiging dat wetenschap en technologie de mensheid vooruit kunnen helpen. We blijven doorvragen.

Facts and Figures

KIJK.nl
129.000 page views per maand
Facebook
6.200+ fans
Instagram
900+ fans